Altijd in beweging
/

van nu naar beter

 

Wat is Manuele Therapie?

Bij Fysiotherapie Lagrand geloven we in de kracht van manuele therapie als een effectieve behandelmethode om de bewegingsvrijheid van gewrichten te verbeteren. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het toepassen van geavanceerde technieken om u te helpen bij het verlichten van pijn en het herstellen van uw optimale bewegingsbereik.

Wat onderscheidt manuele therapie van andere behandelvormen? Naast de focus op gewrichtsmobiliteit, maakt manuele therapie gebruik van het biopsychosociale model. Dit model erkent dat lichamelijke klachten niet alleen het gevolg zijn van fysieke factoren, maar ook beïnvloed worden door psychologische en sociale aspecten. Door deze holistische benadering kunnen we een dieper inzicht krijgen in uw klachten en een effectievere behandeling bieden.

Bij Fysiotherapie Lagrand werken al onze manueel therapeuten op het niveau van een Master of Science (MSc). Dit betekent dat zij een hoger opleidingsniveau hebben bereikt dan een HBO-fysiotherapeut. De MSc-opleiding stelt hen in staat om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en zich te specialiseren in de complexe aspecten van manuele therapie.
Onze MSc-manueel therapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie, biomechanica en pathologie van het bewegingsapparaat. Ze zijn bekwaam in het toepassen van specifieke mobilisaties en manipulaties om uw gewrichten weer soepel te laten bewegen. Door hun geavanceerde training en expertise kunnen ze de meest geschikte behandeltechnieken selecteren op basis van uw individuele behoeften en symptomen.

Of u nu last heeft van nek- en rugklachten, gewrichtsstijfheid of andere bewegingsgerelateerde problemen, onze MSc-manueel therapeuten staan klaar om u te helpen. Ze combineren hun diepgaande kennis van het menselijk lichaam met het biopsychosociale model om een uitgebreide en persoonlijke benadering van uw zorg te bieden.

Bij Fysiotherapie Lagrand geloven we dat hoogopgeleide professionals essentieel zijn voor het leveren van de best mogelijke zorg. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat al onze manueel therapeuten het MSc-niveau hebben bereikt. U kunt erop vertrouwen dat u in goede handen bent en dat u de hoogste kwaliteit van zorg ontvangt.

Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak met een van onze MSc-manueel therapeuten. Samen zullen we werken aan uw herstel en streven naar een optimale bewegingsvrijheid, zodat u weer kunt genieten van een actief en gezond leven.